Skip to content

Visste du at ei ku som melker mye kan drikke over 150 liter vann om dagen? Eller at noen katter liker å bruke høyrepoten mest, mens andre liker å bruke venstrepoten mest? Eller at en dyremamma kan passe så godt på ungene sine at det kan være farlig å gå for nærme?

Velferd betyr å ha det bra. God dyrevelferd betyr at dyra har det bra.

Hvordan kan vi vite hvor stor plass dyra bør ha? Er hunder og katter mer verdifulle enn kuer, griser og sauer? Hvor ofte syns du en undulat bør få slippe ut av buret? Eller hvordan vet vi om dyra er sjuke når de ikke kan prate?

Denne boka forteller om vårt dyrehold i Norge, og som tar opp forhold vedrørende dyrevelferd og dyreetikk. Både barn og voksne kan bli litt klokere av å lese denne. Boka er utgitt på både bokmål og nynorsk.

Boka gir ei fin innføring i dyrevelverd og hva ansvar en har for at dyra har det godt. Du kan lese om historia til dyr, om godt dyrestell og hvordan du kan best ta deg av de ulike dyra.

Kunnskap om dyra og dyrevelferd

Rådet for Dyreetikk ønsker med denne boka å gi et realistisk bilde av hvordan dyre i Norge har det. Vi håper at økt kjennskap til dagens dyrehold vil gi økt interesse og respekt for dyr slik at dyre får det best mulig. Det er et mål i læreplanen at elever etter 4. klasse skal kunne fortelle om dyr og samtale om hva god dyrevelferd er.

Priser

Enkeltbok: 50,-
Klassesett (20 bøker): 750,-

Rådet for dyreetikk dekker forsendelse i Norge.

Slik bestiller du

Send en e-post til kristian.ellingsen@vetinst.no for å bestille.
E-posten må inneholde hvor mange bøker du ønsker og adresse for forsendelse.

Boka er utgitt av Rådet for Dyreetikk på Skald forlag i 2011.